Saturday, November 26, 2016

Shapewear

SHAPEWEAR

De kleding van tegenwoordig is vaak dun, niet gevoerd en gemaakt van materialen die op bepaalde plekken aftekenen. Door middel van het dragen van shapewear (corrigerend ondergoed) wordt het lichaam strak getrokken, waardoor de bovenkleding mooier om het lichaam valt. Aftekeningen van ondergoed worden daarbij ook geminimaliseerd. Het maakt daarbij niet uit of u maat S of XXl draagt, voor ieder figuur is wel iets passend te vinden!

Maar hoe vindt je het beste voor jouw figuur, wat zijn de functies van de verschillende soorten shapewear die tegenwoordig te krijgen zijn? Er zijn zeer veel artikelen op de markt die elk, in verschillende mate (licht, middel of stevige correctie), een ander deel van het lichaam corrigeren. Zo zijn er broekje tot in de taille en hoge taille, body's, broekjes met pijpen, taillebanden, panty's enzovoort. Elk lichaam is anders en het is daarom logisch dat voor de ene vrouw een broekje beter is, maar de buurvrouw juist mooier is met een tailleband. Daarbij hangt de artikelkeuze ook af van het kledingstuk waaronder het gedragen gaat worden. Een tip is daarom om altijd dat kledingstuk mee te nemen, zodat er verschillende soorten shapewear onder gepast kunnen worden.

Hieronder zal per shapewear artikel worden aangeven welke zone van het lichaam deze corrigeert en onder welke kleding deze goed kan worden gedragen.

Het corrigerende taille broekje

broekjes van Maidenform, Magic Bodyfashion en Prima Donna serie Gracious.

Het corrigerende taille broekje corrigeert de lage buik. Het is een broekje dat makkelijk onder verschillende kledingstukken, zoals een broek, jurk en rok, gedragen kan worden. Veel corrigerende taille broekjes worden tegenwoordig bij de billen en benen naadloos afgewerkt om aftekeningen in de kleding te voorkomen. Ze zijn ook te krijgen met korte pijpjes, zodat de bovenbenen en heupen ook strak worden getrokken Het is een artikel dat vanwege zijn hoge draagcomfort elke dag en bij elke gelegenheid gedragen kan worden.

Het corrigerende hoge taille broekje

corrigerende hoge taille broekjes van Magic bodyfashion en Prima Donna Twist.

De hoge taille broek corrigeert de lage buik, de taille en de maagzone. Met pijpen corrigeert deze ook de bovenbenen en heupen. Door de naadloze afwerking en hoge draagcomfort kan dit broekje elke dag en op elke gelegenheid worden gedragen. Het is een broekje dat makkelijk onder verschillende kledingstukken, zoals een broek, jurk en rok, gedragen kan worden



De corrigerende body

body van Magic Bodyfashion en Maidenform

Een corrigerende body zit bij de bandjes en het kruis vast waardoor deze de buik en taille strak trekt. De meeste body's lopen onder de bh door. Reden hiervoor is dat het mogelijk blijft om elk gewenste bh eronder te kunnen dragen en te voorkomen dat de borsten plat worden gedrukt. Sommige dames ervaren de sluiting aan de onderkant als lastig, echter doordat de body aan de bovenkant en onderkant vast zit, corrigeert deze heel goed en blijft hij, daar waar een broekje kan afrollen, ten alle tijden op zijn plaats zitten. Een body kan goed gedragen worden onder een jurkje, rok en broek. 

Corrigerende panty's


Nieuw en ideaal voor onder strakke jurkjes en rokken zijn de corrigerende panty's van Maidenform.
Verkrijgbaar in verschillende deniers en met verschillende corrigerende delen: eentje voor de hoge taille, eentje voor de lage buik, eentje om de billen te liften en eentje om de hoge taille te corrigeren! 
Wanneer de panty wordt gedragen onder een zeer dun jurkje, is het aan te raden deze te dragen zonder slip/string. Zo wordt aftekening van het ondergoed voorkomen en een super strak !

Waistslimmer/tailleband

waistslimmer van Maidenform

Een Tailleband is zeer effectief om de buik en taille strak te trekken. De band heeft baleinen aan de zijkanten waardoor deze niet op of om kan krullen. De band moet zeer strak aangesloten zitten voor het beste resultaat, maar is daarom misschien niet iets wat je elke dag gaat dragen. Een tailleband is echter ideaal onder strakke (feest) kleding en voor dames die na een bevalling de buik een beetje willen verdoezelen!

Het corrigerende hemdje


Een corrigerend hemd is een makkelijk alledaags bruikbaar shapewear artikel dat de buik en taille licht corrigeert. De bovenkleding valt zo soepeler om het lijf en de broek gaat makkelijker dicht. Een hemdje kan het beste gedragen worden onder een broek of rok. De meeste hemden lopen onder de bh door. Reden hiervoor is dat het mogelijk blijft om elk gewenste bh eronder te kunnen dragen en te voorkomen dat de borsten plat worden gedrukt.

No comments:

Post a Comment